Bij opening ijsbaan 

* We zijn bij een vorstperiode de eerste 2 dagen UITSLUITEND open voor leden. Betaal dus uw lidmaatschapsgeld voor 1 december 2023. Lid worden aan de kassa kan nog wel. U betaald dan €3 administratiekosten extra. Vanaf de derde dag start de verkoop van dagkaartjes. 
* Openingstijden kunnen per keer verschillen. Hierbij een richttijd, maar informeer vooral bij de kassa voor de actuele informatie:
   ’s Ochtends 10 uur tot 12 uur ,
   ’s Middags van 13 uur tot 17.30 uur ,
   ’s avonds van 18 uur tot 21 uur   
* Verwarmde kantine geopend voor koffie, thee, chocolademelk, koek. 
* Kom op de fiets of lopend. Op het terrein is weinig parkeerruimte. De Netlaan moet bereikbaar blijven voor evt. hulpdiensten. 
* We verzoeken u onze aanwijzingen en looproutes te volgen. Gun elkaar de ruimte. 

Bij een openingsperiode van meerdere dagen zullen wij ook activiteiten voor onze leden organiseren, zoals bijv. een prestatietoertocht. Per mail worden de leden daarover geïnformeerd.

Gratis schaatsen op het ijs van Kardinge

 De Winsumer IJsbaan is lid van de landelijke Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) en van het Gewest Groningen. In samenwerking met het gewest Groningen / Drenthe organiseren wij minimaal 2x per seizoen gratis* schaatsen op het ijs van Kardinge voor onze leden, waarvan 1x met een toertocht met stempelkaart en medaille voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

In seizoen 2023-2024 staat er maar liefst 3x gratis schaatsen op het programma, te weten

zaterdag 25 november 2023 van 16:30 tot 18:30 uur 

zaterdag 30 december 2023 van 16:30 tot 18:30 uur   Inclusief de toertocht met stempelkaart en medaille.

zaterdag 17 februari 2024 van 16:30 tot 18:30 uur 

Vervoer is op eigen gelegenheid. Neem lidmaatschapskaart, muts en handschoenen mee. Voor het gratis schaatsen bij Kardinge op zaterdag 25 november kunt u uw nieuwe lidmaatschapskaart van seizoen 2023-2024 op de klusochtend (zaterdag 25 nov.) tussen 9 en 12 uur afhalen bij de kantine van de Winsumer IJsbaan. 
Wel graag even uiterlijk een dag van te voren aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zeer belangrijk:
Er is besloten het ticketsysteem te handhaven. Dit betekent dat elke bezoeker (schaatser én kijker) over een ticket moet beschikken. Het ticket wordt bij de ingang van de 400-meter baan gescand. De tickets zijn voor onze leden gratis.* Door een mailtje te sturen met het gewenste aantal deelnemers aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. krijgt u van ons een link met een website waarop u de tickets kunt bemachtigen.  Vanaf 1 november is de betreffende website in de lucht voor de tickets van zaterdag 25 november.

Het is nu nog niet bekend of de schaatsverhuur tijdens het gratis schaatsen open is.

Overige "spelregels":
-       de schaatsers moeten lid zijn van een natuurijsvereniging (ledenkaart tonen)
-       de toegang is alleen mogelijk via een ticket, geen ticket is geen toegang
-       licentiehouders van schaats- of hardrijverenigingen hebben geen toegang
-       het Gewest zorgt voor "baanwachten" en EHBO
-       de schaatsers dragen handschoenen en mutsen of helmen

* Als vereniging betalen wij kosten per ticket, dus graag alleen aanmelden als u daadwerkelijk deelneemt!