Bij opening ijsbaan 

* We zijn UITSLUITEND open voor leden, neem dus uw lidmaatschapskaart van dit seizoen mee. Lid worden aan de kassa kan nog wel. 
* Openingstijden kunnen per keer verschillen. Hierbij een richttijd, maar informeer vooral bij de kassa voor de actuele informatie:
   ’s Ochtends 10 uur tot 12 uur ,
   ’s Middags van 13 uur tot 17.30 uur ,
   ’s avonds van 18 uur tot 21 uur
   Bij te grote toeloop kunnen er wachttijden ontstaan ivm met het maximale aantal toe te laten mensen.
* Kantine geopend voor koffie, thee, chocolademelk, koek. 
* Kom op de fiets of lopend. Op het terrein is weinig parkeerruimte. De Netlaan moet bereikbaar blijven voor evt. hulpdiensten. 
* We verzoeken u onze aanwijzingen en looproutes te volgen. Gun elkaar de ruimte. 

 

In 'normale tijden':

Als het ijs op eigen baan betrouwbaar genoeg is, zullen hier de openingstijden vermeld staan. Op vertoon van uw lidmaatschapskaart kunt u dan onbeperkt schaatsen op onze ruime 400m baan en een consumptie nuttigen in onze verwarmde kantine.
Bij een openingsperiode van meerdere dagen zullen wij ook activiteiten voor onze leden organiseren, zoals bijv. een prestatietoertocht. Per mail worden de leden daarover geïnformeerd.

Gratis schaatsen op het ijs van Kardinge

 De Winsumer IJsbaan is lid van de landelijke Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) en van het Gewest Groningen. In samenwerking met het gewest Groningen / Drenthe organiseren wij minimaal 2x per seizoen gratis* schaatsen op het ijs van Kardinge voor onze leden, waarvan 1x met een toertocht met stempelkaart en medaille voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

In seizoen 2022-2023 staat er maar liefst 3x gratis schaatsen op het programma, te weten

zaterdag 12 november 2022 van 16:30 tot 18:30 uur 

zaterdag 7 januari 2023 van 16:30 tot 18:30 uur   Inclusief de toertocht met stempelkaart en medaille.

zaterdag 11 maart 2023 van 16:30 tot 18:30 uur 

Vervoer is op eigen gelegenheid. Neem lidmaatschapskaart, muts en handschoenen mee. Voor het gratis schaatsen bij Kardinge op zaterdag 12 november kunt u nog uw lidmaatschapskaart van seizoen 2021-2022 gebruiken. 
Wel graag even uiterlijk een dag van te voren aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zeer belangrijk:
Er is besloten het ticketsysteem te handhaven. Dit betekent dat elke bezoeker (schaatser én kijker) over een ticket moet beschikken. De ticket wordt bij de ingang van de 400-meter baan gescand. De tickets zijn voor onze leden gratis.* Door een mailtje te sturen met het gewenste aantal deelnemers aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. krijgt u van ons een link met een website waarop u de tickets kunt bemachtigen.  Vanaf 15 oktober is de betreffende website in de lucht voor de tickets van zaterdag 12 november.

Het is nu nog niet bekend of de schaatsverhuur tijdens het gratis schaatsen open is.

Overige "spelregels":
-       de schaatsers moeten lid zijn van een natuurijsvereniging (ledenkaart tonen)
-       de toegang is alleen mogelijk via een ticket, geen ticket is geen toegang
-       licentiehouders van schaats- of hardrijverenigingen hebben geen toegang
-       het Gewest zorgt voor "baanwachten" en EHBO
-       de schaatsers dragen handschoenen en mutsen of helmen

* Als vereniging betalen wij kosten per ticket, dus graag alleen aanmelden als u daadwerkelijk deelneemt!