Nieuws

* Vandaag, 18 december 2022, zijn we vanaf 10 uur open. Alle leden zijn welkom om lekker te schaatsen en/ of in onze verwarmde kantine. Lid worden aan de kassa is ook mogelijk, gezinslidmaatschap €15 - individueel lidmaatschap €11.  In de kantine is koffie, thee, warme chocolademelk, kwast en koek te koop.  We zijn open tot de veiligheid het toelaat of tot 21 uur. Geniet ervan!

* Update zaterdag 17 december: Onze ijsmeesters hebben vanmiddag opnieuw de baan geïnspecteerd. We hebben zo'n 5 tot 6 cm ijs, de kanten zijn nog wat nat. We verwachten dat dit met de voorspelde nachtvorst weer goed komt. Het plan is om morgen (zondagochtend 18 december) om 10 uur open te gaan tot zo lang het veilig is. Let op we zijn alleen open voor leden. Lid worden aan de kassa kan nog wel. Maar check morgenochtend eerst onze meest recente berichtgeving!

* Onze ijsmeester heeft vanmorgen (17-12-22) opnieuw gemeten. Na de dooi van gisteren en een beetje vorst vannacht blijft de ijsdikte steken op 5 cm. We kunnen niet open. Morgenochtend kijken we weer als het wat blijft vriezen. 

*Het heeft vannacht gedooid in plaats van gevroren. (16-12-22) Even geen zicht op schaatsen op de ijsbaan helaas. 

* Vanochtend (15 december 2022) is er een ijsdikte van 5 tot 6 cm gemeten. Met de verwachting dat de temperatuur vandaag boven 0 graden Celsius komt, kunnen we vanmiddag nog niet open. Natuurlijk blijven we het in de gaten houden.

* Woensdag 14 december 2022: het lijkt al heel wat, maar er moet nog wel wat bij. Nu 3,5 en in de schaduw 4 cm. 

* Onze ijsmeesters hebben vandaag (13 dec. 2022) 2 cm ijsdikte gemeten. We houden het in de gaten, maar in elk geval kunnen we morgen (woensdag 14 december) nog niet open. 

* De algemene ledenvergadering wordt gehouden op vrijdagavond 18 november 2022, aanvang 19.30 uur.  Graag ontmoeten we dan al onze leden om bij te praten over alle zaken met betrekking tot de ijsbaan. Tijdens de klusochtend op zaterdagochtend 19 november gaan we de buitenkant van het gebouw schoonmaken.  Ook moet er onkruid verwijderd worden en gesnoeid. Van harte welkom, met of zonder snoeischaar. Wij zorgen voor koffie en koek. 

* Wij zijn op zoek naar iemand die de taak van de ledenadministratie op zich wil nemen. Dit kan met of zonder het toetreden in het bestuur. Heeft u interesse, lijkt het u leuk om ons team te komen versterken? Voor aanmelden of informatie over de bezigheden van het bestuur kunt u terecht bij de voorzitter Pieter de Vries. Hij is te bereiken per mail of telefoon, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-10305360.

* In verband met het stijgend aantal coronabesmettingen heeft het bestuur besloten om seizoen 2022-2023 alleen open te zijn voor leden, dus geen verkoop van dagkaarten. Betaal dus uw lidmaatschapsgeld voor 1 december 2022, zodat u rond half december 2022 uw lidmaatschapskaart voor seizoen 2022-2023 in huis heeft. 

* Maandagochtend 15 februari 2021 konden we op straat schaatsen in verband met de ijzel. Daarna zette de dooi toch echt goed in en hiermee is de ijspret eerst voorbij. De herinneringen aan 4 fijne schaatsdagen in 2021 nemen ze ons niet meer af. 

* Van de gemeente Hogeland hebben wij bericht dat wij toch buiten koek en zopie mogen verkopen. Ook daar natuurlijk 1,5 meter afstand aan houden. We verkopen koffie, thee, kwast, warme chocolademelk. Alleen contante betaling mogelijk, het liefst gepast. 

 * Donderdagmiddag 11 februari om 14 uur zijn we open gegaan voor onze leden. Een fijn verzetje voor velen in deze rare tijd. Omdat wij gelukkig een ruime 400m baan tot onze beschikking hebben, is er vandaag geen moment geweest dat we een te grote toeloop gehad hebben. Daarom heeft het bestuur besloten om de leeftijdsbeperkingen die we aanvankelijk opgesteld hadden vanaf morgen los te laten. De jeugd in het voortgezet onderwijs kreeg anders wel erg weinig kansen. Zorg er wel voor dat steeds de 1,5 meter afstand aangehouden wordt en gun elkaar de ruimte. 

* Vanochtend ( 10 feb. 2021) hebben de ijsmeesters de dikte van onze ijsvloer gemeten. Het sneeuwijsgedeelte heeft een dikte van 7 cm, het zwarte ijs 4 cm. Er moet nog minstens een nacht stevige vorst overheen. Morgenochtend meten we weer. 

* Als mensen eens een dagdeel bij willen springen als vrijwilliger, graag! We kunnen hulp gebruiken bij opening voor o.a. het loket, de kantine, beetje toezicht en onderhoud baan (zeker bij sneeuw). Vele handen maken licht werk. U kunt zich melden bij het loket en / of contact opnemen met de voorzitter Pieter de Vries. 

* Bij opening geldt ivm Corona het volgende:

   ’s Ochtends 10 uur tot 12 uur ,
   ’s Middags van 13 uur tot 17.30 uur,
   ’s avonds van 18 uur tot 20.30 ivm avondklok 
   Bij te grote toeloop kunnen er wachttijden ontstaan ivm met het maximale aantal toe te laten mensen.

   Kantine gesloten, dus binnen geen verkoop van eten en drinken en / of toiletbezoek.

   Kom op de fiets of lopend, de Netlaan is afgesloten voor autoverkeer naar de ijsbaan. Op het terrein kan niet geparkeerd worden.

 * De verenging Winsumer IJsbaan doet mee aan het opwekproject WindZon Winsum met 2 delen. Dit opwekproject bestaat uit twee kleine EAZ-molens + een zonnedak van 132 zonnepanelen in onze gemeente. Daarmee investeren we in lokale wind- en zonne-energie. Zie voor meer informatie: https://www.winsumduurzaam.nl/project-windzon/