Nieuws

* Goed nieuws! De ijsbaan gaat open tot zolang het kan vandaag (donderdag 11 jan. 2024). We hebben 4 tot 6 cm zwart ijs. Daarom het dringende verzoek om als volwassenen niet op een kluitje te gaan staan. Let op we zijn alleen open voor leden, maar lid worden aan de kassa kan nog wel. We hebben een pinapparaat. Aanmelding vrijwilligers welkom!
NB: Kom op de fiets of lopend. Er is geen parkeerplaats omdat de klei nog zacht is. 

* Update 10 januari 2024: Onze ijsmeester meet vanochtend zo'n 4 cm sterk zwart ijs, maar bij de windwakken nog maar 3 cm dikte. Morgenochtend meten we weer en hopen met een ijsdikte van 5 - 7 cm een krabbelbaan voor kinderen af te kunnen zetten. We houden u op de hoogte. 

* Update 9 januari 2024: We meten nu 2 - 3 cm ijs. Gisteren zijn er grote stukken opengewaaid, daar is het ijs het dunst. Zo hebben we nog wel twee nachten flinke vorst nodig, zonder dooi overdag. Morgen bekijken de ijsmeesters het opnieuw. 

* Bericht van onze ijsmeesters dd maandag 8 januari 2024: zondag 7 januari lag de ijsbaan nog volledig open. Vandaag lag er een ijsvloertje in van 1 cm, maar vanmiddag ontstonden door de aantrekkende wind windwakken. We hebben meer vorst nodig!

* De algemene ledenvergadering wordt gehouden op vrijdagavond 24 november 2023, aanvang 19.30 uur.  Graag ontmoeten we dan al onze leden om bij te praten over alle zaken met betrekking tot de ijsbaan. Zaterdagochtend 25 november van 9 tot 12 uur  houden we weer de jaarlijkse klusochtend. Van harte welkom, met of zonder snoeischaar. Wij zorgen voor koffie en koek.  Tevens kunnen de leden die zich aangemeld hebben voor het gratis schaatsen op zaterdagmiddag 25 november 2023 hun betaalde nieuwe lidmaatschapskaart ophalen, die ze naast de tickets nodig hebben bij Kardinge.

 
* Het bestuur heeft besloten om vanaf seizoen 23/24 bij een vorstperiode de eerste twee dagen alleen open te gaan voor leden. Dit om onze trouwe leden te bedanken. Lid worden aan de kassa kan evt. nog wel. Vanaf de derde dag dat de ijsbaan open is verkopen we ook weer dagkaartjes. 

* Vandaag, 18 december 2022, zijn we vanaf 10 uur open. Alle leden zijn welkom om lekker te schaatsen en/ of in onze verwarmde kantine. Lid worden aan de kassa is ook mogelijk, gezinslidmaatschap €15 - individueel lidmaatschap €11.  In de kantine is koffie, thee, warme chocolademelk, kwast en koek te koop.  We zijn open tot de veiligheid het toelaat of tot 21 uur. Geniet ervan!

* Update zaterdag 17 december: Onze ijsmeesters hebben vanmiddag opnieuw de baan geïnspecteerd. We hebben zo'n 5 tot 6 cm ijs, de kanten zijn nog wat nat. We verwachten dat dit met de voorspelde nachtvorst weer goed komt. Het plan is om morgen (zondagochtend 18 december) om 10 uur open te gaan tot zo lang het veilig is. Let op we zijn alleen open voor leden. Lid worden aan de kassa kan nog wel. Maar check morgenochtend eerst onze meest recente berichtgeving!

* Onze ijsmeester heeft vanmorgen (17-12-22) opnieuw gemeten. Na de dooi van gisteren en een beetje vorst vannacht blijft de ijsdikte steken op 5 cm. We kunnen niet open. Morgenochtend kijken we weer als het wat blijft vriezen. 

*Het heeft vannacht gedooid in plaats van gevroren. (16-12-22) Even geen zicht op schaatsen op de ijsbaan helaas. 

* Vanochtend (15 december 2022) is er een ijsdikte van 5 tot 6 cm gemeten. Met de verwachting dat de temperatuur vandaag boven 0 graden Celsius komt, kunnen we vanmiddag nog niet open. Natuurlijk blijven we het in de gaten houden.

 

* Wij zijn op zoek naar iemand die de taak van de ledenadministratie op zich wil nemen. Dit kan met of zonder het toetreden in het bestuur. Heeft u interesse, lijkt het u leuk om ons team te komen versterken? Voor aanmelden of informatie over de bezigheden van het bestuur kunt u terecht bij de voorzitter Pieter de Vries. Hij is te bereiken per mail of telefoon, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-10305360.

 * De verenging Winsumer IJsbaan doet mee aan het opwekproject WindZon Winsum met 2 delen. Dit opwekproject bestaat uit twee kleine EAZ-molens + een zonnedak van 132 zonnepanelen in onze gemeente. Daarmee investeren we in lokale wind- en zonne-energie. Zie voor meer informatie: https://www.winsumduurzaam.nl/project-windzon/